Stora delar av tisdagen hade Transportstyrelsen problem med flera interna system efter att någon åter igen riktat en attack mot myndigheten. Vägtrafikregistret, Sharepoint och mejlen ska ha varit svåra att nå under arbetsdagen.

"Vi medarbetare påverkas på så sätt att vi upplever segheter och problem i olika applikationer", står det i ett internt brev som IDG.se tagit del av.

Transportstyrelsen har inte gått ut offentligt med attacken, men bekräftar i ett mejl till IDG.se att den ägt rum och har polisanmälts.

Läs också: Vem försöker sänka transportsektorn? Ingen har några svar

"Vi bedömde att det inte fanns någon anledning att gå ut publikt då medborgarna inte påverkades av händelsen", skriver myndighetens it-direktör Peter Book i ett mejl.

Myndighetens hemsida och webbtjänster ska ha fungerat normalt under attacken. Dock kan den ha medfört vissa störningar i mejlkontakten med Transportstyrelsen.

Transportstyrelsen är en av många aktörer inom transportsektorn som utsatts för överbelastningsattacker den senaste månaden. Samtidigt som angreppet i tisdags utsattes Skånetrafiken för en liknande attack, och så sent som den tionde oktober slogs Transportstyrelsens hemsida ut efter ett ddos-angrepp.

Myndigheten säger att de har ett ddos-skydd, men vill inte säga hur det ser ut eller vem som levererar tjänsten. De vill inte heller säga hur många attacker de råkat ut för det senaste året.

Läs också: Bekräftat: ddos-attack bakom tågförseningar

"Transportstyrelsen arbetar kontinuerligt med att motverka olika typer av attacker och dylikt mot våra it-system. Det gjorde vi innan [attacken den tionde oktober] och det har vi gjort även efter det. Men vad vi gör och inte gör vill vi inte närmare gå in på", skriver Peter Book.

Anser du att Transportstyrelsen har ett fullgott skydd mot ddos-attacker? 

"Transportstyrelsen har olika skyddsmekanismer mot bland annat ddos-attacker, men man måste hela tiden utveckla och ”trimma” dessa skyddsmekanismer då attackerna förändras kontinuerligt", svarar Peter Book.