I Norge har filmbolagen drivit och vunnit flera blockeringsmål mot pirattjänster, och nu är det Popcorn Time som hamnat i skottgluggarna.

14 av landets internetleverantörer tvingas nu till att blockera en rad domäner som har kopplingar till tjänsten, det slår Oslo tingsrätt fast i en dom. Rättsprocessen har drivits av flera stora amerikanska filmbolag, bland annat Disney, Universal och Warner Bros.

Läs också: Tusentals svenska fildelare har fått kravbrev – 4500 kronor för en film

Popcorn Time är en bittorrentbaserad streamingtjänst som bygger på öppen källkod. Därför finns det en lång rad varianter, och den norska rättsprocessen har fokuserat på tre av de mest populära (popcorn-time.to, .is och .sh).

Men domen nöjer sig inte med att blockera själva sajterna. På listan över hemsidor som ska blockeras finns också en rad kringtjänster, bland annat flera undertextsajter.

Läs också: Det är fullt med appar för piratstreaming på Windows App Store

Innehavarna till de tre Popcorn Time-domänerna åläggs även att betala filmbolagens rättegångskostnader. Var och en av sajterna ska punga ut 190 000 norska kronor som vi väl kan anta att filmstudiorna aldrig kommer att se röken av.

I Sverige har det däremot varit tyst från upphovsrättsorganisationerna sedan blockeringen av Pirate Bay fastslogs för snart ett år sedan.