Roadster var Teslas första bil, en eldriven, lyxig racerbil som tillverkades i en väldigt begränsad upplaga. Nu är vrålåket tillbaka, och det är snabbare än någonsin.

Den återfödda Roadstern gör noll till hundra på 1,9 sekunder, och har en topphastighet på "över 400 kilometer i timmen". Sportbilen ska släppas 2020 och enligt Teslas vd Elon Musk blir det den snabbaste massproducerade bilen på marknaden.

– Poängen med det här är att ge bensinbilen en ordentlig knockout, sa Elon Musk när han visade upp bilen.

Läs också: Volvos ägare köper startup som utvecklar flygande bilar

Kanske än mer imponerande är att bilen är utrustad med ett batteripaket på 200 kWh vilket ska ge en räckvidd på uppåt 100 mil, långt bortom även de mest högutrustade varianterna av Model S och Model X. Det är dock oklart enligt vilken körcykel räckvidden är beräknad.

Det är dessutom bara början. Alla specifikationerna från Tesla gäller bara instegsmodellen av Roadstern, skriver Techcrunch.  

Men smakar det så kostar det. Baspriset på Roadstern ligger på 200 000 dollar, uppåt 1,7 miljoner kronor. Bara reservationsavgiften ligger på runt 420 000 kronor. De första tusen exemplaren av bilen kommer dessutom att säljas som en "Founder's edition", med en prislapp på strax över två miljoner kronor.

Läs också: Katastrofsiffran: Tesla har bara lyckats bygga 440 exemplar av Model 3

Tesla-fans har länge efterfrågat en ny version av Roadstern, som slutade tillverkas 2012. Det har också varit en mer eller mindre öppen hemlighet att elbilsbolaget haft en sportbil på ritbordet, vilket bekräftades av Teslas nordenchef vid ett Sverige-besök förra året.

Under samma event igår visade Tesla till sist upp sin elektriska lastbil med en räckvidd på runt 80 mil. Än mer imponerande är att Elon Musk hävdar att lastbilen når runt 64 mil på bara en halvtimmes snabbladdning.