Mördarmask… förlåt, superroboten Atlas böjer knäna för att ta sats. Sedan skjuter den sig upp i luften, gör en ordentlig volt och landar stadigt på fötterna. Till sist höjer roboten armarna i en segergest.

I en ny video visar Boston Dynamics upp precis hur bra Atlas håller på att bli på att röra sig. Roboten har gått från en favorit i fail-videor till ett parkour-under som både kan öppna dörrar och tål beskjutning. Vi snackar snart en mekanisk velociraptor här.

Läs också: Kolla: Boston Dynamics humanoid Atlas har lärt sig att ta sig fram över bråte

Lyckligtvis misslyckas Atlas fortfarande (eller är det medvetna misstag för att få oss att tro att den är harmlös?). Se gärna hela klippet ovan för att njuta av hur den självgoda roboten gör ett ordentligt magplask.

Atlas har byggts i samarbete med det militära forskningsinstitutet Darpa och är konstruerad för att genomföra räddningsuppdrag i farliga miljöer dit man inte vill skicka människor. Boston Dynamics var länge en del av Googles experimentverkstad X, men såldes tidigare i år till den japanska telekomjätten Softbank.

Läs också: Nederländsk robot snabbast både på att plocka och stoppa tillbaka

Boston Dynamics har en uppsjö av läskiga robotar på ritbordet. Tidigare i veckan visade bolaget upp en ny, huvudlös version av robothunden Spotmini som ska klara av att röra sig över i princip vilken terräng som helst.