Namn, e-postadresser, telefonnummer kopplade till 50 miljoner Uberkunder och information om sju miljoner förare – det blev bytet när hackare tog sig in i företagets system i oktober förra året, rapporterar Bloomberg News. 

Men dataintrånget hölls hemligt och avslöjas först nu av Ubers nye vd Dara Khosrowshahi som tillträdde i september. I ett uttalande som han skickat per mejl till Bloomberg skriver han att det inte borde ha skett och att han inte har några ursäkter för det – "vi håller på att förändra vårt sätt att göra affärer".

I veckan sparkade Uber sin it-säkerhetschef och en annan person för att de ska ha mörkat om hacket och bland annat betalat 100 000 dollar, nästan 850 000 kronor, till hackarna.

Läs också: Uber tänker köpa 24 000 självkörande bilar av Volvo

I januari förra året fick Uber 20 000 dollar i böter, knappt 170 000 kronor, för att inte snabbt nog ha rapporterat ett intrång som skedde 2014.

Och på samma gång som man förhandlade med hackarna förra hösten förhandlade företaget också med FTC, den myndighet i USA som tillvaratar konsumenternas rättigheter, just om hur den personliga integriteten hanterades. Inte heller för tre månader sedan när en överenskommelse med FTC var klar medgav Uber att något hade inträffat.

Uber tror inte att informationen använts men avslöjar inte hackarnas identitet.