Mozilla jobbar på en funktion för att varna användarna när deras lösenord kan ha kommit i orätta händer, det skriver Bleeping Computer.

Tanken är att säga till om en Firefox-användare surfar in på en sajt som förekommer i databasen Have I been pwned?. Det är en samling kända lösenordsläckor där du kan ta reda på om dina inloggningsuppgifter läckt ut på nätet.

Läs också: Intel erkänner säkerhetshål i processorer – här är de drabbade chippen

Utvecklingen är inne i ett tidigt skede, men Firefox verkar fila på någon slags popup-notis som meddelar om sajten du surfat in på förekommer i databasen. Det kan kanske bli en bra påminnelse om att det är dags att byta lösenord.

Samtidigt är det en svår balans att utforma en sådan popup. I den tidiga prototyp som Mozilla lagt upp på Github står det helt enkelt till exempel "du besöker den hackade sidan linkedin.com". Något som kan låta väldigt alarmerande, inte minst som dataintrången mot Linkedin ligger flera år tillbaka i tiden.

Än så länge finns inget datum för när funktionen ska finnas tillgänglig i Firefox. Vill du testa på den redan nu kan du ladda ned prototypen här, men den fungerar bara ihop med Firefox Developer Edition.