betala

När slutar handeln med kontanter? Nu finns det ett datum för det.

24 mars 2023. Det är dagen då kontanter blir irrelevanta i Sverige för att handeln slutar ta emot dem, enligt en kommande studie. Och det är konsumenterna som driver på. Läs mer här.


GDPR

GDPR: Här är allt du behöver veta om EU:s nya dataskyddsregler

I maj 2018 träder de nya dataskyddsreglerna inom EU i kraft. Här är allt du behöver veta om ditt företag eller din organisation hanterar personuppgifter.


brand

It-projektet blev ett rent helvete – ”värsta jag sett”

Bytet av affärssystem blev en mardröm för mässingstillverkaren Nordic Brass Gusum. Det blev inte bara försenat, utan även fyra gånger så dyrt. Läs mer här.


Årets utvecklare
Martin Hellspong, konsult på Factor10, är Sveriges bästa utvecklare 2017.

Årets bästa utvecklare 2017 – här är hela listan

Sverige kryllar av duktiga systemutvecklare. Techworld har för sjätte gången utsett de allra bästa – och konkurrensen har varit stenhård. Här är hela listan.


Internetworld

Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

Här är sajterna, tjänsterna och personerna som fick en utmärkelse på den prestigefyllda listan Topp100 2017. Här är hela listan. Vem är bäst på nätet 2018? Här kan du nominera till Topp100 2018!


Göteborg

Göteborg stoppar Office 365-införande – av säkerhetsskäl

Göteborgs stad pausar den pågående utrullningen av Office 365. Orsaken är att det finns en teknisk möjlighet att Microsoft kan komma åt säkerhetsklassad information.


Dreamfilm

Fängelse och miljonskadestånd för männen bakom Dreamfilm

De fyra män som stått åtalade misstänkta för brott mot upphovsrätten för att ha drivit streamingsajten har dömts till fängelse. Tillsammans ska de också betala 1,3 miljoner i skadestånd.


Huawei

Alla mot Apple – därför hånar rivalerna Iphone

Huawei och Samsung har i uppmärksammade marknadsföringskampanjer hånat Apples Iphone. Frustration över Iphoneanvändarnas lojalitet till sitt märke och en tuffare kamp på en marknad som trampar vatten är två skäl, tror experter.


misstag

Misstaget som kan kosta skattebetalarna en miljard

Evry har tagit Stockholms stads it-avtal till Högsta Förvaltningsdomstolen. Detta efter de rättsliga turerna där ett formaliafel kan kosta Stockholms skattebetalare 912 miljoner kronor extra.


kravbrev

Tusentals svenska fildelare har fått kravbrev – 4500 kronor för en film

Njord Law Firm har skickat ut flera tusen kravbrev till svenskar som påstås ha fildelat filmer – och många fler är att vänta. ”Är man skyldig är det ur juridisk synvinkel bäst att betala”, säger juridikprofessorn Mårten Schultz.