Attacken mot Nicehash ska ha ägt rum i onsdags, rapporterar BBC News. Det exakta värdet på de 4 700 bitcoin som ska ha försvunnit är oklart eftersom kursen hela tiden rör sig men enligt BBC handlar det om ett värde runt 80 miljoner dollar, uppåt 700 miljoner kronor.

När företaget gick ut med att hacket inträffade blev det storm i kommentarsfälten på företagets Facebooksida och under en period kom dessutom en förfalskad Facebooksida för företaget upp och spred desinformation.

Läs också: Nordeas vd sågar bitcoin: "En absurd konstruktion"

Företagets vd Marko Kobal gick ut på Facebook Live för att lugna ner kunderna och försäkrade att de inte övergivits och att både lokala och internationella myndigheter utredde hacket, dock utan att nämna vilka det handlade om.

Det här är långitfrån det enda hacket som drabbat olika typer av kryptovalutor. Bland annat har företaget bakom valutan Tether uppgett att runt 31 miljoner dollar, drygt 260 miljoner kronor, av deras valuta stulits, nordkoreanska hackare misstänks ha stulit bitcoin till ett värde av fem miljoner dollar, drygt 40 miljoner kronor, av den sydkoreanska börsen Yapizon och en bugg i de digitala plånböckerna för kryptovalutan ethereum ska ha förhindrat investerare att få ut värden på över 150 miljoner dollar, drygt 1,2 miljarder kronor.