Den brittiske it-konsulten James Howells gjorde det många drömmer om i dag. Han började investera i kryptovalutan bitcoin redan 2009, något som innebär att hans innehav i dag är värt över 80 miljoner dollar.

Men det finns ett stort problem, nyckeln till James bitcoinplånbok finns på en hårddisk som ligger begravd någonstans på en gigantisk soptipp sedan flera år tillbaka. Men enligt uppgifter i tidningen The Independent säger han sig nu vara redo att börja leta efter hårddisken.

Läs också: Bitcoin slår rekord igen – därför värderas kryptovalutan till över 9000 dollar

Det som fick Howells att ge upp bitcoin var en flickvän som hade tröttnat på oväsendet från de datorer som grävde fram kryptovalutan, så efter att ha samlat ihop 7500 bitcoin gjorde han sig av med hårdvaran. Den hårddisk som innehöll nyckeln till innehavet fick sedan ligga i en byrålåda i tre år innan den förpassades till soptippen.

Det var i slutet av 2013 som James Howells började inse att han förmodligen begått sitt livs misstag. Kryptovalutan började öka i värde och hans innehav var plötsligt värt några miljoner dollar. Det var då han började fundera på att faktiskt leta upp den där soptippen och gräva upp sin hårddisk.

Läs också: Hackare kom över hundratals miljoner på bitcoinbörs

Fyra år senare, och efter en makalös kursuppgång för bitcoin, verkar Howells alltså vara redo att börja gräva, trots de potentiella faror som väntar. Frågan är bara hur bitcoinkursen har utvecklats när, och om, han hittar sin hårddisk.