En av världens mest ökända hackergrupper har riktat in sig på bitcoin. Lazarus Group har under hösten inlett en kampanj för att knipa åt sig kryptovaluta, varnar säkerhetsfirman Secureworks.

Lazarus Group har starka kopplingar till Nordkorea, och har pekats ut som gärningsmännen bakom bland annat Wannacry-viruset och Sony-hacket.

Läs också: USA anklagar Nordkorea för Wannacry-attacken

Den nya kampanjer är dock betydligt mer riktad. Med start i oktober har hackarna skickat ut bluffmejl som lockar med ett ledigt jobb som ekonomichef på ett europeiskt bitcoinbolag.

Med i mejlet fanns ett Word-dokument med skadlig kod gömt i makron. Om offret öppnar dokumentet och godkänner att det kör makron kommer en trojan att laddas ned till datorn, så att hackarna kan fjärrstyra enheten.

Mottagarlistan verkar framförallt bestå av anställda på företag med koppling till bitcoinindustrin. Det har fått Secureworks att sluta sig till att målet förmodligen är att infiltrera bitcoinbolag och stjäla deras kryptopengar.

Läs också: Den hemliga personen bakom bitcoin är nu en av världens 50 rikaste

Det stigande priset på bitcoin verkar ha fått Nordkorea att öppna ögonen för kryptovalutan. Under året misstänks hackare från landet ha genomfört en lång rad kupper, framförallt mot Sydkoreanska bitcoinbörser, enligt en rapport från säkerhetsfirman Fireeye.