Kampen mellan Google och Amazon fortsätter. Det var drygt två veckor sedan som Google deklarerade att man blockerar Youtube på Amazons enheter Echo Show och Fire TV. Det var i sin tur Googles svar på att Amazon inte ger stöd åt produkter som Chromecast och Google Home och heller inte gör sin egen produkt Prime Video tillgänglig för dem som använder Google Cast.

För bara några dagar sedan meddelades att e-handelsjätten börjar sälja Google Chromecast och Apple TV igen, något de slutade med för två år sedan.

Men samtidigt kan Amazon också ha annat i kikaren för samma dag som Google gick ut med sin Yotubeblockad så lämnade Amazon in ansökningar om två nya varumärken – Amazontube och Opentube. Förutom att namnen påminner om Youtube så beskrivs de också i ansökan som att de ska leverera audiovisuella, visuella och ljudbaserade, förinspelade och inte nedladdningsbara, verk via trådlösa nät.

Läs också: Youtube banar väg för betaltjänst – skriver avtal med musikjättar

Tjänsterna ska också underlätta för användarna ”att dela innehåll, videor, text, data. bilder och andra elektroniska verk”.

Amazon ska redan tidigare också ha registrerat domännamn som AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com och AmazonOpenTube.com.

Frågan är nu om allt detta verkligen innebär att Amazon utmanar med en egen Youtubetjänst eller om man snarare siktar mot att röka fredspipa med Google. Engadget har inte fått någon kommentar från Amazon.