Google ska ha kombinerat två metoder, kallade Double Irish och Dutch Sandwich i ett avancerat skatteupplägg 2016, skriver Bloomberg.

I grunden handlar det om att företaget ska ha flyttat intäkter från ett irländskt dotterbolag till ett holländskt företag utan anställda och sedan vidare till ett brevlådeföretag på Bermuda ägt av ett annat företag registrerat på Irland.

Enligt Bloomberg har Google sparat mellan 2,4 och 3,7 miljarder dollar på upplägget – mellan 20 och 30 miljarder kronor.

Läs också: Så vill EU beskatta internetjättarna – kör över USA

Det är inte första gången Google gör en sådan här manöver. 2016 ska sju procent mer pengar ha flyttats än året innan enligt uppgifter hos handelskammaren i Nederländerna.

Redan 2015 täppte den irländska regeringen till kryphålet men företag som redan använder sig av det får fortsätta fram till 2020.

En talesperson för Google säger i ett uttalande att företaget följer skattelagstiftningen i alla de länder där det är verksamt.

Samtidigt ökar pressen på Google från lagstiftare och myndigheter i många länder som anser att företaget inte betalar tillräckligt med skatt.