Förra sommaren började Tesla ta in beställningar på sitt nya solpanelstak, som både skyddar mot väta och producerar elektricitet, och nu kan de första kunderna snart få sitt tak. Reuters rapporterar nämligen att Tesla påbörjat produktionen av panelerna i sin Buffalo-fabrik.

Exakt hur många hushåll som lagt en förhandsbeställning är inget som Tesla delat med sig av, men företagets installatörer ska redan ha börjat inspektera byggsituationen hos de första amerikanska kunderna.

Läs också: Tesla släpper ny spektakulär version av sportbilen Roadster

Om man får tro Tesla ska deras solpaneler slå övriga alternativ på fingrarana när det kommer till effektivitet. Skryt som företaget 2015 backade upp med testdata som visade att deras paneler producerade 30 till 40 procent mer energi än andra modeller och med en modulnivå med 22 procent i verkningsgrad.

Takpanelerna är ett led i Teslas förhoppning om att kunna erbjuda sina kunder en livsstil helt utan fossilbränslen, och företagets höjdare Musk och Straubel var själv först ut med att få plattorna installerade på sina hus.