Kinesiska flygbolag har historiskt sett varit riktigt kinkiga när det gäller teknik ombord på sina flygningar. Bland annat har det varit helt förbjudet att lämna mobiltelefonen påslagen.

Nu rapporterar dock Zdnet att landets myndigheter lättat på reglerna – tekniken får vara på, förutsatt att flygplansläget är aktiverat.

Läs också: Bitcoin-brytning på väg att förbjudas i Kina

Kina har länge hintat om att en sådan förändring skulle kunna komma, och för landets flygbolag innebär beslutet att de nu kan börja erbjuda wi-fi till passagerarna. Vilket i sin tur kan generera vinst.

”Kan vi låta passagerare surfa på internet gratis kan vi samtidigt tjäna på reklam och shopping ombord. Det kommer att föra med sig mycket positivt”, sa Zhang Chi, chef på det kinesiska flygbolaget China Eastern, i en intervju med The Independent från 2016.

Kinas flygbolag står för en ansenlig del av världens flygtrafik, och landets tre största bolag China Southern Airlines, China Eastern Airlines och Air China ska samtliga haft över 100 miljoner passagerare bara under 2017.