Under de nästkommande åtta åren väntas 1,4 miljoner jobb försvinna i USA till följd av automatisering, och bland de som drabbas av uppsägning är 57 procent kvinnor. Det slår en ny studie från World Economic Forum fast vid.

Läs också: 4 heta nya it-jobb – som lär bli kvar

Enligt studien kommer merparten av de uppsagda omskola sig eller ta del av andra arbetsmarknadspolitiska program, dock förutspår forskarna att män kommer få det lättare att hitta ett nytt jobb.

Allt är inte negativt i rapporten, utan omskolningen kan enligt forskarna föra med sig minskad ojämställdhet när det kommer till lönen - då kvinnor som skolar om sig väntas på högre lön i 73 procent av fallen.

"Vi måste slå oss ur paralysen och se att färdigheter är en bra omfördelare. De färdigheter som krävs för jobbytet är det drivmedel som behövs för tillväxt – och det försäkrar människor om att deras liv kommer förbli stabilt även under ett stort teknologiskt skifte”, säger Saadia Zahidi, chef för jämställdhetsfrågor hos World Economic Forum, i ett uttalande som CNBC tagit del av.

Läs också: AWS vill demokratisera AI - ”tekniken ska vara tillgänglig för alla”

Det här är inte första gången som World Economic Forum pekar på riskerna med automatisering, tidigare i år kom en annan rapport som varnade för att oreglerad AI riskerar att höja klassklyftorna i samhället.