En grupp belgiska filmbolag har gått samman i en minst sagt oortodox kampanj mot den illegala fildelningen i landet, de har nämligen börjat släppa egenkomponerade undertexter som innehåller syrliga pikar mot piraterna. Det skriver sajten Torrentfreak.

Läs också: Kund fick ransomware – nu tvingas it-företag betala miljonskadestånd för bristande backup

En av filmerna som fått undertexter från bolagen är The Hitmans Bodyguard där skådespelarna Samuel L Jackson och Ryan Reynolds turas om att dissa piratpubliken.

”Jag behöver inte göra någon forskning för att se att detta är dåliga undertexter”, lyder en textremsa.

”Och du ville bli en polis, men sedan började du fildela”, lyder en annan.

Vilka sajter som bolagen planterat sina fabricerade undertexter på är oklart, men de hävdar själva att texterna redan laddats hem 10 000 gånger.

“Tittaren känner sig inte bara ertappad utan inser även omedelbart att de inte fått den bästa kvalitén på sin produkt genom illegala kanaler”, säger en talesperson för filmbolagen till Torrentfreak.

Läs också: Robotsvanar ska kontrollera vattnet i Singapore

Trots det skämtsamma tilltalet försäkrar branschorganisationen Belgian Entertainment Association (BEA) att de inte ser lätt på piratkopiering.

”Många kanske tycker att allt är möjligt på internet och att nedladdningen kommer att fortlöpa utan några konsekvenser. Men så är inte fallet. Många jobb hotas i Belgien och vi måste hantera beteendet”, säger Pieter Swaelens, chef för BEA, till Torrentfreak.