På torsdag är det smygpremiär för de olympiska spelen i sydkoreanska Pyeongchang, och enligt arrangörerna har man lagt ned mycket energi och resurser för att göra evenemanget säkert.

”Vi förbereder oss för att ge besökarna av Pyeongchang-OS de säkraste tävlingarna någonsin under ett vinter-OS”, säger en källa från arrangörerna till den sydkoreanska nyhetssajten Hankyoreh.

Läs också: AI ska hjälpa polisen hitta brottslingar på stan

Totalt kommer cirka 60 000 människor att arbeta med säkerheten under evenemanget, och arenorna kommer att vara utrustade med 900 övervakningskameror.

Som om det inte vore nog kommer även ett specialbyggt övervakningsplan, utrustat med mjukvara för ansiktsigenkänning, att cirkulera 200 meter ovanför tävlingsplatserna i jakt på terrormisstänkta individer.

”Om de intelligenta övervakningskamerorna snappar upp ett hot kommer agenter genast att skickas ut för att stävja det”, säger en talesperson för OS till Hankyoreh.

Utöver arrangörernas flygplan och drönare kommer det att råda strikt flygförbud runt tävlingsplatserna. Och för att se till att inga otillåtna drönare ger sig upp i luftrummet har arrangörerna tagit fram en egen drönare som ska kunna fånga in luftmarodörerna med nät – skulle säkerhetspersonal se en otillåten drönare har de även blivit instruerade att skjuta ned farkosten.

För att stävja hot från marken har tre stycken röntgenfordon tagits in, som med hjälp av röntgenstrålar kommer skanna av besökande fordon efter hot.

Läs också: Nordkorea anklagas för massiva stölder av kryptovaluta

Vid sidan av den fysiska säkerheten finns det även 700 it-säkerhetsexperter på plats som kommer att hålla reda på den digitala säkerheten – bland annat ska de kunna stävja överbelastningsangrepp och virusutbrott.