Klockan 21:45 igår kväll var det äntligen dags för Elon Musks rymdfararorganisation SpaceX skjuta upp sin raket Falcon Heavy till rymden.

Nedan kan du se livesändningen:

Med sin längd på 70 meter och en drivkraft på 2 500 ton, vilket motsvarar hela 18 stycken Boeing 747-plan, är Falcon Heavy verkligen ett monster till raket. Det är den största raket som skickas upp till rymden sedan NASA:s Saturn V-raket som sköts upp 1973.

Läs också: Ska Elon Musk bli först med att landa på Mars? Inte om konkurrenten får bestämma

I framtiden väntas Falcon Heavy användas för att frakta upp satelliter i omloppsbana och även förnödenheter till framtida rymdkolonisatörer. Men igår kväll blev det en udda last i form av en röd Tesla-bil som sköts upp med en astronaut-docka som fått namnet Starman efter David Bowies klassiska låt.

Camera views from inside the payload fairing #FalconHeavy

Ett inlägg delat av Elon Musk (@elonmusk)

Elon Musks ursprungliga plan var att skjuta upp Falcon Heavy redan förra året. Efter vissa förseningar var det igår äntligen dags.

”Fantastiskt nog ser det ut som vi kommer att skjuta upp raketen imorgon. Jag trodde länge att något skulle hindra oss, något problem som vi skulle upptäcka på raketen eller kanske dåligt väder, men vädret ser ut att bli bra och raketen ser bra ut”, sade Elon Musk vid en presskonferens under måndagen som sajten Space News närvarade vid.

Falcon Heavy launches off historic Launch Complex 39A for its first flight.

Ett inlägg delat av SpaceX (@spacex)