Den senaste månaden har kryptovalutornas marknadsvärde rasat med nästan 500 miljarder dollar och det är ännu inte slut enligt Steve Strongin, global forskningschef för investeringar på investmentbanken Goldman Sachs.

I en rapport som Bloomberg News tagit del av skriver han att de flesta kryptovalutor inte kommer att överleva och investerare får helt enkelt förbereda sig på att de förlorar sitt värde och i stället ersätts av några få framtida konkurrenter.

Dagens kryptovalutor kommer att ha svårt att överleva på grund av de långsamma transaktionstiderna, säkerhetsutmaningar och höga underhållskostnader anser Steve Strongin.

Läs också: Nordkorea anklagas för massiva stölder av kryptovaluta

– Kan några av dagens kryptovalutor bli en Amazon eller Google eller kommer de att sluta som de sökmotorer som nu är borta? Bara för att vi är inne i en spekulationsbubbla betyder inte det att dagens priser inte kan gå upp för en handfull överlevare, säger han.

– Samtidigt betyder det att de flesta, kanske alla, aldrig når de toppar de varit på igen.

Någon tidsram för när de nuvarande kryptovalutorna rasar ger inte Steve Strongin men han anser att de senaste prissvängningarna visar att det handlar om en bubbla och att det sätt som valutorna rör sig på inte är rationellt.