2015 var Teslagrundaren Elon Musk med och startade den ideella organisationen OpenAI, som arbetar med frågor rörande etiskt användande av artificiell intelligens. Men nu knappt tre år senare meddelar organisationen att Elon Musk lämnar sin roll som styrelsemedlem. Det skriver Motherboard.

Läs också: Elon Musk snackar om batterifabriker, AI-skräck och massor av Tesla

Om man får tro OpenAI beror avhoppet inte på några meningsskiljaktigheter, i stället ska Musks avhopp vara ett sätt för honom att undvika en framtida intressekonflikt, då hans Tesla nu på allvar börjat arbeta med AI.

”Elon Musk kommer att lämna OpenAI:s styrelse men han kommer att fortsätta donera till, och rådge, organisationen. I takt med att Tesla fokuserar mer på AI kommer detta att eliminera framtida konflikter för Elon”, skriver OpenAI i ett blogginlägg.

Att OpenAI nu tappar sin kanske mest prominente styrelsemedlem är säkerligen ett hårt slag för organisationen, men enligt dem själva kommer det inte påverka deras verksamhet.

"Vi breddar vår bas av finansiärer för att förbereda nästa fas av OpenAI, som kommer att innehålla en upprampning av våra investeringar i vårt folk och de datorresurser som behövs för att göra framsteg inom artificiell intelligens", skriver OpenAI.

Läs också: Ännu en lyckad uppskjutning för Elon Musks SpaceX

Huruvida avhoppet kommer att påverka Elon Musks offentliga inställning till AI återstår att se. Megaentreprenören har historiskt sett varit lite av en Nostradamus-figur när det gäller AI, med sina framtidsprofetior där mördar-AI tar kål på oss människor.