Om man får tro en amerikansk gallupundersökning som gjordes förra hösten var det hela 59 procent, av de totalt 3 297 tillfrågade, som inte skulle känna sig bekväma med att åka i en självkörande bil. Nu hoppas Googles systerbolag Waymo ändra på detta genom en ny 360-video där företaget visar upp hur deras självkörande taxi-bilar fungerar. Det skriver Reuters.

Videon är inte speciellt lång men Waymo försäkrar alla skeptiker att de testkört tekniken betydligt längre – hela 800 000 mil för att vara exakt.

Läs också: ”Waymo har rätt om självkörande bilar – och det är dåliga nyheter”

Exakt när Waymo-kunder kommer att kunna ta en tur i en självkörande bil är oklart, men i november förra året sa företaget att den kommersiella premiärturen enbart var månader bort. Troligtvis lär premiären ske i Phoenix, samma stad som turen från videon sker i, då bilarna testkörts där på grund av Arizonas lätta reglering för självkörande bilar.

De första resenärerna kommer dock inte att få åka själva utan i början följer en representant från Waymo med i baksätet för att kontrollera att allt går rätt till.