På bara en vecka har internet skakats av rekordstora överbelastningsattacker där förövarna använt sig av uppkopplade memcach-servrar för att förstärka sina angrepp – så kallad memcrashing.

Men nu ser det ut som om angreppsmetoden snart kan vara ett minne blott, för säkerhetsföretaget Corero har hittat en metod som effektivt minskar styrkan i angreppen. Det skriver Zdnet.

Läs också: Gigantisk kryptokapnings-attack avvärjd av Microsoft

Försvarsmetoden är ingen komplicerad procedur, utan det enda som behövs är att offret skickar ett "flush all"-kommando till attackservern, vilket effektivt tömmer cachen och drar ned på attackstyrkan.

"Motangreppet har testats live på attackservrar och ser ut att vara 100 procent effektivt. Under observation har det inte fört med sig några indirekta skador", skriver Corero i ett blogginlägg.

Vid sidan av den nya försvarsmetoden har hackarna även stött på patrull från de som äger memcach-servrar då antalet uppkopplade servrar med öppen port 11211, som krävs för att utföra attacken, minskat från 18 000 till 12 000 på bara fem dagar.

Läs också: Tror du en låst pc kan hålla skurkarna borta? Inte om de tar Cortana till hjälp

En mer detaljerad beskrivning av memcrashing hittar du på säkerhetsföretaget Cloudflares sajt.