Nu ska vi inte längre behöva mötas av meddelandet att den strömmande videotjänst vi betalar för inte ”är tillgänglig” när vi reser inom EU. På påskdagen ska den svensk som betalar sitt HBO-abonnemang kunna ta del av utbudet även på det nedgångna hotellet i Paris utan att mötas av meddelandet att tjänsten inte är tillgänglig därifrån.

Läs också: Nytt drag hjälper Netflix att spara miljontals dollar

Det handlar inte bara om att vi kan fortsätta se på filmer och tv-serier som vi betalar tjänster som Netflix, HBO, C More eller Amazon Prime för att se utan också om att kunna ta del av tjänster som strömmar sport live som Eurosport online, musiktjänster som Spotify och Apple och andra onlinetjänster som e-böcker eller videospel.

Och det här berör rätt många européer. Enligt EU-kommissionen har över 50 procent av dem försökt se på sport live utan att få tillgång till tjänsten och över 40 procent har nekats att se på film eller tv-serier.

Läs också: Nya EU-regler dödar geoblockering för streamingtjänster

De nya EU-reglerna gäller för betalda tjänster när vi befinner oss tillfälligt i ett annat land – tidsperioden för tillfälligt har dock inte definierats – och tjänsteleverantörerna får inte lägga på några extra avgifter.