I hela 17 års tid har besättningen på den internationella rymdstationen ISS använt en och samma skrivarmodell för att printa ut viktiga dokument. Men under tisdagsmorgonen skickades en SpaceX-raket upp till stationen lastad med en uppgradering i form av HP:s nya specialskrivare Envy ISS. Det skriver Engadget.

I grunden är Envy ISS en modifikation av HP:s OfficeJet 5740, men naturligtvis har den nya modellen utrustats med nya funktioner som möjliggör utskrift i total tyngdlöshet.

Skrivarens ytterhölje har även behandlats med flamskyddsmedel för att undvika olyckor värre än de gånger pappret fastnat.

HP Envy ISS
HP Envy ISS.

Läs också: Trump öppnar för rymdkrigföring – vill ha en "space force"

Att besättningen på ISS använder sig av papperskopior i rymden kanske låter konstigt, men om man får tro HP är det väldigt vanligt.

”Besättningen på ISS skriver ut cirka två pappersbuntar i månaden över alla skrivare. Papperskopiorna används för process- och uppdragskritisk information som e-böcker om oförutsedda händelser, inventeringar, tidslinjer och personliga föremål. Som brev och fotografier hemifrån”, skriver HP på sitt produktblad för Envy ISS.