I framtiden kommer soldater att använda sig av artificiell intelligens för att besegra fienden, det förutspår den amerikanska armén i ett nytt whitepaper som The Next Web tagit del av.

”Intelligenta föremål kommer inte att vara ovanliga utan de kommer att vara allestädes närvarande på det framtida slagfältet”, skriver Alexander Kott, vid den amerikanska arméns forskningsavdelning, i rapporten.

Läs också: Nu ska Försvaret storsatsa på AI

Om man får tro rapporten kommer den här tekniken, som armén kallar för The Internet of Battle Things, att integreras i en rad olika system och maskiner. Som i målsökande missilsystem och i obemannade drönarfarkoster.

”Det kommer troligtvis att inkluderas i fysiska robotar av olika storlekar, från de väldigt små (som mobilsensorer lika stora som insekter) till stora farkoster som kan frakta soldater och förnödenheter. Vissa kommer att flyga, andra kommer att kräla eller gå eller åka”.

Vid sidan av dessa automatiserade system förutspår rapporten även att AI kommer att integreras i militärens cybersäkerhetssystem, som de tror kommer spela en allt större roll i och med att militären digitaliseras.

Läs också: AI-experter vill förbjuda mördarrobotar – "en tredje revolution i krigföring"

Huruvida arméns profetia slår in återstår att se, för som de själva pekar på är dagens system alldeles för känsliga för att effektivt fungera i en stridssituation.

”Det är uppenbart att detta ligger långt bortom dagens AI när det kommer till sådana miljöer och med sådana krav. Särskilt maskininlärning – ett område som har utvecklats dramatiskt det senaste årtiondet – som måste uppnå stora framsteg för att bli relevant på ett riktigt slagfält”, skriver Alexander Kott.