Teslas autopilotsystem, där bilen kör sig själv ifall föraren har händerna på ratten, har fått motstå mycket kritik efter att systemet varit inblandat i en dödsolycka förra månaden där en förare av misstag körde in i ett väghinder.

I fredags ställde Teslas vd Elon Musk upp i en intervju med CBS News där han försvarade autopilot-systemet.

”Det är viktigt att betona att det här (autopilotsystemet, reds anm) aldrig kommer att bli perfekt. Inget i den verkliga världen är perfekt. Men jag tror att det på sikt kan reducera olyckor med en faktor på tio. Så det kommer att bli tio färre olyckor, tragedier och allvarliga skador. Och det gör en stor skillnad”, sa Elon Musk i intervjun med CBS News.

Läs också: Här är BMW:s nya jättecenter för självkörande bilar

Enligt Teslas egna utredning av olyckan ska den avlidne föraren ignorerat bilens varningssystem, som skickar signaler till föraren om denne inte har händerna på ratten.

”Systemet fungerade som tänkt, vilket är att händerna ska vara på ratten. Det är inte ett självkörande system”, säger Musk.

Att Tesla redan släppt sin utredning till allmänheten har upprört den amerikanska transportmyndigheten NTSB som ännu inte hunnit slutföra sin utredning.

”Vi släpper alltid resultaten och NTSB tar alltid lång tid på sig innan de slutför en utredning. De tar ett år på sig. Därför sa jag: ’vi kan inte vänta ett år på att släppa informationen’. Det är alldeles för lång tid”.