Bakom de 112,5 miljoner dollar, runt 950 miljoner kronor, står 31 anonyma investerare. Vid sidan av Elon Musk som står för 90 procent av kapitalet ska det handla om tidigare anställda i tunnelborrningsbolaget The Boring Company, skriver Reuters. 

Läs också: Lyxigt värre! Så här kommer det att se ut inuti Dubais hyperloop-tåg

Som vanligt när det gäller Elon Musk är visionen bakom tunnlarna något utöver det vanliga. Det handlar om ett nytt transportsystem, hyperloop, där kapslar ska färdas genom tunnlar med lågt lufttryck så att luftmotståndet är väldigt lågt och hastigheten kan gå upp till 1 200 kilometer i timmen.

Investeringen i the Boring Company görs fem månader efter att Elon Musk deklarerat att han vill bygga en ”loop” som kopplar ihop centrala Chicago med stadens flygplats, O'Hara Airport.

Enligt The Boring Companys beräkningar kan tunnelborrningen kosta så mycket som en miljard dollar, drygt åtta miljarder kronor per amerikansk mile, 1,6 kilometer. Men man hoppas få ner det till en tiondel av den kostnaden, eller mindre.

Läs också: Elon Musk: Teslas autopilot kommer aldrig att bli perfekt

Elon Musk har tidigare använt sig av flera mer oortodoxa sätt att få in pengar till sitt tunnelprojekt. Bland annat genom att sälja begränsade upplagor av kepsar och eldkastare som det stått The Boring Company på.