Produktionen i Teslas bilfabrik i Fremont, Kalifornien, låg än en gång nere stora delar av förra veckan. Tesla uppgav att en paus var nödvändig för lägga en grund för att senare kunna öka produktionstaktenen.

– De här perioderna används för att förbättra automationen och för att ta itu med flaskhalsar i syfte att öka produktionsnivåerna, sa en talesperson.

Läs mer: Produktionen av Teslas folkbil ligger nere – igen

Företagets mål är att producera 5 000 exemplar av folkbilen Model 3 varje vecka i slutet av juni. Vid slutet av första kvartalet var produktionen bara uppe på 2 000 bilar i veckan.

Tekniksajten Ars Technica har talat med experter inom fordonsindustrin om Teslas produktionsproblem – och de menar att problemen Tesla har just nu är sådana som stora delar av industrin gick igenom redan på 80- och 90-talet. Mycket handlar om att man sätter för stor tilltro till automatisering och robotisering.

Flera experter drar paralleller till ett i stora delar misslyckat försök att automatisera fordonstillverkning som General Motors gjorde på 1980-talet, som kom att kosta företaget flera miljarder dollar. Robotar skulle göra GM till den mest effektiva biltillverkaren – men det försöket misslyckades.

Tre decennier senare är robotarna naturligtvis mer avancerade, men samma grundläggande principer gäller, enligt experterna. Automation fungerar bäst när den läggs till stegvis i en produktionsprocess som redan fungerar smidigt. Och Musk verkar ha gjort samma misstag som GM gjorde: infört alltför många robotar, alltför snabbt, vilket gör att man inte hinner testa och förfina processen tillräckligt.

Läs mer: Tesla ökar förlusten – men säger sig vara i fas med “folkbilen”

Samtidigt skriver Ars Technica att man inte ska underskatta Elon Musk. Han har en lång historia av optimistiskt satta deadlines för sina företag som han inte lyckas hålla. Men han är både envis och lär sig snabbt.

Och även om det inte producerats särskilt många Model 3 under de senaste nio månaderna så kan Musk och hans team ha lärt sig en hel del om hur man producerar bilar effektivt – något de kan bära med sig i framtiden.

Nyligen twittrade Elon Musk också: ”Ja, överdriven automatisering av Tesla var ett misstag, för att vara exakt, mitt misstag”.