När Elon Musk nyligen skickade ut ett mejl om förändringar i produktionen av Tesla till sina anställda passade han också på att avsluta med några rekommendationer för hur produktiviteten kan ökas.

Biltidningen Jalopnik fick tag i mejlet och här är superentreprenörens produktivitetsråd i korthet:

Möten är ”ett fördärv”.
Överdrivet många möten är ett fördärv i de stora företagen, skriver Elon Musk. ”Var snälla och avstå från alla stora möten om det inte är säkert att de verkligen ger något för alla närvarande. Om de gör det – håll dem ändå korta.”

Täta möten bara när nöden kräver.
Täta möten ska man bara ha om det verkligen är något brådskande som ska lösas – när det är löst ska mötesfrekvensen ner direkt.

Dra dig inte för att lämna mötet.
Har du inget att tillföra mötet – gå därifrån, det är inte oartigt: ”det är oartigt att få någon att stanna och slösa sin tid”.

Läs också: Så framtidssäkrar du din it-karriär 

Låt bli nonsensord.
Nej, akronymer och ”nonsensord” är inget som uppmuntras på Tesla. Ingen ska behöva gå runt med en ordbok för att fungera på företaget.

Ta de kortaste vägarna.
Kommunikation ska ta den kortaste vägen – och inte hela vägen genom företagets befälsordning. Chefer som vill att den ska ta vägen genom hela hierarkin – ja, de får se sig om efter ett annat jobb.

Låt kommunikationen flöda fritt.
Dålig kommunikation mellan olika avdelningar ställer till mycket problem och lösningen är att låta den flöda fritt mellan alla nivåer. Det fungerar inte om kommunikationen ska ta vägen över massa chefer – ”då kommer superdumma saker att hända”.

Använd ditt sunda förnuft.
Låt ditt sunda förnuft vara din guide. ”Om det är uppenbart löjligt att följa en regel på företaget i en specifik situation, så att det skulle kunna bli en bra seriestripp för Dilbert, då bör regeln ändras”.