Allt började så bra när drönartillverkaren Ehang Egret nyligen arrangerade en drönaruppvisning i den kinesiska staden Xi'an. Enligt Gizmodo lyckades man slå världsrekordet för störst antal obemannade flygfarkoster som samtidigt var i luften. Sammanlagt 1374 drönare lyste upp natthimlen under genrepet, vilket innebar att man överträffade de 1218 Intel-drönare som deltog i invigningen av de olympiska vinterspelen.

Läs också: Den här framtidsvisionen om AI-styrda mördarrobotar är bland det otäckaste vi sett

När man ett par dagar senare skulle uppföra drönarshowen inför publik gick det emellertid inte lika bra. Ett stort antal drönare, som samtliga kontrollerades av företagets mjukvara Drone Formation Flight för att flyga i 16 olika mönster, lämnade formationen och kraschade till marken (se video nedan). Förmodligen berodde detta på att åskådarnas mobila enheter störde kommunikationen, något som också drönartillverkarens vd uttryckt farhågor för tidigare.

Om du tycker att Ehang Egret låter bekant så beror det förmodligen på att man tagit fram ett koncept för en drönartaxi som kan transportera en mänsklig passagerare.