Nu dyker det upp fler som vill vara med och slåss om marknaden för självkörande bilar. Senast i raden är Drive.ai som utmanar Uber genom att gå in på taximarknaden. I veckan körde de blå och orangea bilarna för första gången på Dallas gator, skriver New York Times. 

Det var den första utrullningen av självkörande bilar sedan dödsolyckan med en självkörande Uber i staden Tampa i Arizona i mars.

Och Drive.ai har stora ambitioner – redan i juli är tanken att man ska köra igång sin taxiservice där bilarna ska köra längs en väg med en hastighetsbegränsning på 45 miles i timmen, lite drygt 70 km i timmen, och stanna på förutbestämda platser där passagerarna kan stiga på och av. Tjänsten kommer att vara gratis och endast vara igång dagtid.

Läs också: Waymo köper tusentals bilar till sin förarlösa taxitjänst

Till att börja med kommer det att finnas med förare som kan gripa in om det skulle behövas. Men under året tänker sig Drive.ai att förarna ska flyttas till passagerarsätet och sedan helt ut ur bilarna i slutet av året.

Uberkraschen har inte påverkat Drive.ai:s planer enligt styrelsemedlemmen Andrew Ng, som tidigare varit med och investerat i både Googles och Baidus AI-labb.

– Vi är fokuserade på vägen framåt, säger han.

Drive.ai grundades 2015 av robotspecialisten Carol Reiley, också gift med Andrew Ng, och ett antal studenter som arbetade på AI-labbet på Stanford.