På lördag går det brittiska prinsbröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle av stapeln i Windsor, och som väntat kommer det bli tätt med stjärnor i kyrkan. För att hålla reda på alla kända ansikten kommer den brittiska tv-kanalen Sky News att använda ansiktsigenkänningsteknik från AWS i sina webbsädningar. Det skriver Cnet.

Läs också: Ansiktsigenkänning testas på flygplats – kan hitta vilsna resenärer

Tjänsten, som fått namnet Who’s Who Live, ska i realtid läsa av alla ansikten som syns i rutan och sedan publicera deras namn i textningsfältet.

”Den här nya funktionaliteten ger publiken större insikt i ett av årets största live-event, oavsett var de befinner sig någonstans. Vi är glada för mjukvarans potential och möjligheten till att ge publiken nya sätt att konsumera innehåll”, säger David Gibbs, chef för digitala nyheter hos Sky News, i ett uttalande som Cnet tagit del av.

Läs också: Urusel ansiktsigenkänning under Champions League-finalen förra året

Huruvida tekniken kommer att ge önskat resultat återstår att se. Nyligen publicerade den brittiska polisen dystra siffror som visade att deras system för ansiktsigenkänning gav fel utslag i 98 procent av fallen.