Nyligen börsnoterade Spotify får ta upp kampen med ytterligare en techgigant inom kort. Den 22 maj är det premiär för Googles nya streamingtjänst för musik, vilket The Next Web rapporterar om.

Tjänsten heter Youtube Music och kommer, precis som Spotify, att vara öppen för både betalande och icke betalande kunder. Google har tagit fram en ny mobil app som skapar rekommendationer baserade på vilken musik du lyssnar på. En lite mer innovativ funktion är möjligheten att söka på låttexter eller beskrivningar av låtar som man inte vet vad de heter, till exempel "den där hiphoplåten med visslingar i refrängen".

Läs också: Efter Spotify – nu ska nästa svenska techsuccé till börsen

Youtube Music kommer förmodligen att ersätta Google Play Music på sikt, men räkna med att det kan dröja något år. Premiumabonnemanget kommer att kosta 9,99 dollar per månad. Då slipper du annonser och ges möjlighet att ladda ner musik för lyssning utan internetuppkoppling.

Sverige finns inte bland de länder som får tillgång till Youtube Music den 22 maj, men Google berättar att det kommer att ske inom kort. Till en början finns tjänsten tillgänglig i bland annat USA, Australien, Mexiko och Sydkorea.