Elon Musks rymdorganisation Spacex har länge hävdat att de kommer att erbjuda turister en rymdtur runt månen innan årets slut. Något tycks dock ha gått snett för nu rapporterar Wall Street Journal att planerna skjuts upp på obestämd tid.

Orsaken till förseningen är oklar, men om man får tro Spacex kommer resan att bli av.

"Spacex har fortfarande planer på att erbjuda privatpersoner resor runt månen och det finns ett växande intresse bland flera kunder. Privata rymduppdrag, som en resa runt månen, erbjuder människor en chans att återvända till yttre rymden och en chans till att resa snabbare, och längre, ut i solsystemet än någon tidigare gjort", säger en talesperson för Spacex till Wall Street Journal.

"Det vore naturligtvis en viktig milstolpe för vårt arbete mot det ultimata målet: att människan ska kunna leva på flera planeter".

Läs också: Elon Musk ska landa rymdskepp på Mars – inom fem år

I februari förra året avslöjade Elon Musk att två personer redan bokat in sig för den första månresan, och att de betalat en stor summa för kalaset. En summa som han likställde med hur mycket det kostar för Nasa att skicka upp en astronaut till den internationella rymdstationen ISS - vilket kostar ca 613 miljoner kronor enligt The Guardian.