Elon Musks tunnelföretag Boring company har rott hem ett nytt prestigeprojekt. Det är staden Chicago som beställt ett underjordiskt pendeltågssystem mellan affärsdistriktet The Loop och O'Hare International Airport. Det rapporterar Bloomberg.

Enligt Reuters kommer transportsystemets skyttlar, som ska ta upp till 16 personer, färdas i 240 km i timmen, vilket förkortar resan mellan de två destinationerna från dagens 40 minuter till endast 12 minuter.

Läs också: Elon Musks hissnande tunnelplaner rör sig framåt

Flera andra entreprenörer ska ha visat intresse för projektet, bland annat Mott MacDonald som ligger bakom en av terminalerna vid flygplatsen Heathrow. Men Chicago valde att satsa på Musk.

"Vi satsar på killen som inte gillar att misslyckas - och hans tillgångar. Det finns mängder av Teslabilar på vägarna. Han har satt samman SpaceX. Han har bevisat något", säger Chicagos borgmästare Rahm Emanuel i ett uttalande som Reuters tagit del av.

"Elon Musk letar efter en plats där han kan bevisa att hans teknik fungerar och Chicago väljer att rulla ut röda mattan för honom", säger Joe Chaddick, chef för stadsutvecklingen vid DePaul University i Chicago, till Bloomberg.

Läs också: Tesla skär ner för att bli lönsamt – 4000 måste lämna företaget

För att Boring company ska lyckas med projektet krävs det dock att Musk, och andra finansiärer, lättar på plånboken, då allt ska finansieras med privata pengar.