I förra veckan meddelade Tesla att nio procent av de anställda ska avskedas för att få lönsamhet i verksamheten. Och nu fortsätter Elon Musk att banta sina verksamheter. Enligt interna dokument som Reuters tagit del av planerar Tesla nämligen att dra ner på sin verksamhet inom solenergi.

Det handlar om den del som förr kallades Solarcity, det företag som man köpte in för 2,6 miljarder dollar – motsvarande 23 miljarder kronor – för två år sedan. Av dokumenten framkommer att 13 eller 14 installationsanläggningar ska stängas medan 60 fortfarande kommer att finnas kvar.

Läs också: Tesla stämmer tidigare anställd – ”han har hackat företaget”

Hur många av de anställda som det påverkar är oklart. Och det är också oklart hur många som egentligen är anställda just nu inom solenergidelen. En del av den personal som arbetar på anläggningar som stängs flyttas över till andra uppger anställda till Reuters. I slutet av 2015 anställde Solarcity 15 000 personer men sedan dess har tusentals fått gå.

Även i den del av företaget som arbetar med batterier för att lagra energi ska antalet anställda skäras ner med den övergripande nivån på runt nio procent, enligt företaget.

Analytiker frågar sig hur Teslas plan för solenergi egentligen ser ut framåt.

– Det de i själva verket tycks säga är ”vi har ingen strategi för att sälja solenergi”, säger Frank Gillet, analytiker på Forrester Research och tillägger att köpet av Solarcity ”ser ganska fruktansvärt ut nu”.