Det franska mjukvarubolaget Fastbooking, som levererar bokningsprogram till cirka 4 000 hotell i 100 länder, har råkat ut för ett stort dataintrång och kortuppgifter till hundra tusentals hotellgäster tros nu vara på vift. Det skriver Bleeping computer.

Exakt hur många hotellgäster som ofrivilligt blivit av med sina uppgifter har Fastbokking ännu inte berättat. Men om man får tro den japanska nyhetssajten Japan Times ska hela 124 963 hotellgäster, de flesta av dem utländska turister, drabbats av intrånget bara i Japan.

"Jag ber om ursäkt för allt besvär vi ställt till med för våra kunder och tjänstemän. Vi kommer att arbeta hårt med vår utredning, för att hitta orsaken och för att förhindra att det händer igen", säger Masahiko Koyama, chef för det drabbade Prince Hotel, till Japan Times.

Läs också: Mozillas nya sajt ska visa om dina data läckt ut

Bleeping computer har sökt Fastbooking för mer detaljer och företaget har lovat att återkomma med mer information. Alla drabbade hotell ska dock ha blivit informerade.

Enligt Fastbooking ska hackaren ha utnyttjat en sårbarhet i en av applikationerna på Fastbookings server och sedan installerat skadeprogram.