"Var vaksam gällande erbjudanden via SMS och e-post. Undvik meddelandets uppmaning och lämna inte ut personliga uppgifter", skriver SF på sin sajt.

En som fått sms:et är David Jacoby, som arbetar som säkerhetsforskare hos Kaspersky Lab. Enligt honom är bluffsajten som sms:et leder till är väldigt lik SF:s egna sajt.

SF sms

– Sajten är extremt välgjord och ser precis ut som en legitim SF-sajt. Är du inte en säkerhetsnörd är det svårt att upptäck bluffen, då det enda som bryter illusionen är de domännamn som används, säger David Jacoby till IDG.

På bluffsajten uppmanas användaren till att fylla i en kortare enkätundersökning och sedan erbjuds de att köpa biobiljetter för 13 kronor styck.

– Sajten vill att man ska fylla i sina kortuppgifter för att köpa biljetterna. Vi vet ännu inte riktigt vad som händer om man gör detta. Kanske vill sajtens skapare samla på sig uppgifterna, eller så dras det en summa från kontot. Vi vet inte.

Läs också: Ny våg av bluffmejl – hotar med gisslanprogrammet Wannacry

Enligt David Jacoby har phishing-sajterna blivit allt mer sofistikerade och de blir allt svårare att urskilja från legitima sajter.

– Det här exemplet är väldigt välgjort och kan nog lura många. Vill man undvika att bli lurad bör man alltid kolla domännamnet, så att det ser korrekt ut. Sedan bör man även tänka till över erbjudandet, är det för bra för att vara sant så är det ofta inte sant, säger David Jacoby.