Vad kostar egentligen en rymdfärd med Amazongrundaren Jeff Bezos raket New Shepard? Det är något som både potentiella kunder och flygindustrin varit nyfikna på – hur dyrt kan det bli och går det att tjäna pengar på rymdturism?

Ännu finns inga officiella priser men enligt uppgifter till Reuters från två personer med insyn ska biljetterna ligga på mellan 200 000 och 300 000 dollar – motsvarande runt två miljoner kronor.

Jeff Bezos själv sa dock senast i maj att priserna inte fastställts ännu.

New Shepard rymmer sex personer och kan resa 100 kilometer upp – det är så högt att man hinner uppleva några minuters tyngdlöshet och se Jordens rundning innan kapseln återvänder ner i fallskärmar.

Hittills har raketen testats åtta gånger men utan passagerare.

Läs också: Elon Musks rymdcharter försenas på obestämd tid

Parallellt jobbar superentreprenören Elon Musk med sitt projekt Spacex och ännu mer högtflygande planer. Han har länge sagt att två personer skulle skickas ut på en tur till månen i slutet av året. Nyligen sköts dock de planerna upp på obestämd tid.

Enligt uppgift ska två personer ha bokat in sig på den resan redan och där ligger prislappen – inte så överraskande – betydligt högre. Elon Musk har talat om att det ska vara i paritet med att skicka upp en astronaut till den internationella rymdstationen vilket motsvarar ungefär 613 miljoner kronor.