En 67-årig kvinna mördades den 8 september i sitt hem i Kalifornien. Hennes 90-årige styvfar greps igår misstänkt för mordet efter att utredarna lyckats tanka ut data från offrets smarta armband, en Fitbit. Enligt polisen i Kalifornien var företaget bakom Fitbit behjälpliga med att få ut data ur armbandet, skriver CNet.

Läs också: De smarta klockorna blåser liv i wearables-marknaden

Enligt de data mordutredarna fick fram, ökade kvinnans hjärtfrekvens kraftigt klockan tjugo över tre på eftermiddagen den 8 september, för att åtta minuter senare stanna helt. Tack vare den exakta tidpunkten, och det faktum att en kamera fångat styvfaderns bil på kvinnans parkering vid exakt den tidpunkten, kunde mannen gripas – han hade tidigare nekat till dådet.

Det blir allt vanligare att kroppsnära digitala enheter bär vittnesmål i brottsutredningar. En man i Connecticut kunde 2015 dömas för mordet på sin fru, tack vare att hennes träningsarmband visade att hon varit vid liv en timme efter att mannen påstod att hon dog.

Läs också: Snart vet din telefon mer än din familj om hur du mår

Å andra sidan frikändes en man 2016 i Wisconsin för mordet på sin flickvän efter att hans armband visat hans rörelser efter den tidpunkt polisen visste att kroppen dumpats ute på ett fält.