Vi har tidigare skrivit om att öppna kontorslandskap inte fungerar så bra som många företag kanske förväntar sig. I stället för att öka kommunikationen mellan de anställda blir resultatet det omvända: vi blir mer inåtvända, förmodligen för att vi vill få vara i fred en stund och slippa bli störda hela tiden.

Nu kommer Panasonic med den mardrömslika lösningen på just detta problem: Wear Space är ett slags skygglappar som du sätter på huvudet för att stänga ute störningar i din omgivning.

Läs också: Vi avbryts hela tiden på jobbet – här är fyra sätt att hantera det

Panasonics designstudio Future Life Factory verkar tycka att framtidens kontorsarbetare inte bara ska förses med skygglappar som begränsar synfältet, utan även inbyggda hörlurar med en funktion som dämpar ljudet från omgivningen. Hörlurarna har stöd för bluetooth om du vill spela upp musik från din dator eller mobila enhet.

Till Dezeen säger Panasonic att ”när öppna kontorslandskap och digitala nomader blir allt vanligare får personalen allt svårare att hitta ett utrymme där de kan fokusera. Wear Space skapar på ett ögonblick ett personligt utrymme – det är lika enkelt som att ta på sig ett klädesplagg”.

Wear Space lanseras nu som en crowdfunding-kampanj, med ingångspriset 260 dollar.