En av nyheterna i den senaste skarpa versionen av Windows 10 (1809) var mörkt tema i Utforskaren. Men Microsoft vilar inte på lagrarna. Den senaste förhandsversionen, build 18282, smäller till med ett ljust tema i hela Windows 10.

”Ända sedan vi införde möjligheten att välja mellan ljust och mörkt i Windows 10 har vi fått feedback som önskar mer skillnad mellan de två valen. När du väljer Ljust under Inställningar > Anpassning > Färger, är förväntningen att systemfärgen också ska bli ljusare. Det blev den inte förut – aktivitetsfältet och många andra saker förblev svarta. Nu, om du väljer Ljust under Inställningar > Anpassning > Färger, blir hela systemets användargränssnitt ljust. Inklusive aktivitetsfältet, startmenyn, åtgärdscentret, skärmtangentbordet, med mera”, skriver Microsoft i Windowsbloggen.

”När du uppdaterar till den här builden kommer din systemfärg inte automatiskt att ändras till den nya ljusa systemfärgen. Detta för att vi vill att allt ska vara exakt som du hade det innan du uppdaterade. Valet är ditt!”

Vanliga användare lär kunna vänta sig det nya ljusa läget i nästa större uppdatering av Windows 10, som planeras rullas ut någon gång i vår.

Läs också: 
Nu ska Windows 10 få flikar
Mark Zuckerbergs order: alla chefer på Facebook måste dumpa Iphone