Företag i delstaten Ohio i USA har från och med i dag möjlighet att betala sina skatter i kryptovalutan bitcoin. Det gäller alla slags företagsskatter inom delstaten, vare sig det rör sig om tobaksskatt eller arbetsgivaravgifter, skriver Wall Street Journal. Det enda företagarna behöver göra är att gå in på ohiocrypto.com och registrera sig som skattebetalare av bitcoin.

Enligt hjärnan bakom initiativet, Ohios finansminister Josh Mandel, är det här en del av en bredare ambition att profilera delstaten som teknikvänlig. Ohio, som fått sin beskärda del av neddragningar inom basindustrin och utgör en del av ”rostbältet” har satsat en tid för att dra till sig företag inom den nya ekonomin, inte utan framgång.

Staden Columbus har blivit något av ett tekniknav med bland andra investmentbolaget Drive Capital som starkast lysande stjärna. Även Cleveland är inne på samma spår och vill gärna göra om bilden av sig självt som ”Blockland”.

Huruvida företag kommer att ta till sig den nya given och betala i bitcoin återstår att se. Bitcoins värde har störtdykt med 40 procent de senaste två veckorna.

Flera andra amerikanska delstater, däribland Arizona, Georgia och Illinois, har haft liknande planer, men initiativen har inte lyckats passera de lagstiftande församlingarna. I Ohio är det företaget Bitpay som kommer att administrera skatteinbetalningarna och se till att bitcoin växlas till dollar.

Läs också:
Bitcoin drar mer energi per krona än guld- och koppargruvor
Analytiker: ”Kryptovalutor på väg att implodera”