Nej, det är inte bara tänkt som en cool och kanske lite skrämmande gimmick. Continental, den tyska däckjätten som numera utvidgat sina affärer även till smarta produkter för mobilitet, har designat robothundar för att säkert och effektivt kunna leverera paket, rapporterar Techcrunch.

Tanken är att paketen ska köras ut med förarlösa fordon som Continental utvecklat, Continental Urban Mobility Experience.

De ska ha med sig robothundarna och släppa iväg dem så att de kan ta hand om den sista sträckan ut till mottagarnas dörrar.

robothundar leveranser

– Med hjälp av robotleverans kan Continentals vision för sömlös mobilitet utvidgas ända fram till din tröskel, säger Ralph Lauxman som ansvarar för system, teknik, chassi och säkerhet på företaget, i ett pressmeddelande.

Robothundarna visas nu i veckan på konsumentmässan CES i Las Vegas och Ralph Lauxman ser framför sig hur teamet förarlös bil och robothund i framtiden kan skapa synergier som kan ”ge en spännande potential för holistiska leveranskoncept med liknande lösningar för olika plattformar”.

Läs också: 
10 tekniktrender som dominerar 2019 – enligt Gartner
Smartare och mer skrämmande än någonsin – här är robotarna vi minns från året som gått