Två säkerhetsexperter tog hem jackpotten i årets upplaga av Pwn2Own, en tävling för skickliga hackare, som arrangeras av Trend Micro. Techcrunch rapporterar att duon Richard Zhu och Amat Cam, även kända under namnet Fluoroacetate, kammade hem en prissumma på sammanlagt 375 000 dollar. En del av priset var en splitter ny Tesla Model 3.

Tesla hade donerat elbilen till tävlingen och den tillföll Richard Zhu och Amat Cam eftersom de hittat och utnyttjat en säkerhetsbrist i det infotainment-system som finns i alla elbilar från Tesla. Duon utnyttjade en jit-sårbarhet (just in time) för att visa ett meddelande på bildskärmen i bilen.

Tesla meddelar att man inom kort kommer att släppa en mjukvaruuppdatering som sätter stopp för liknande tilltag i framtiden och konstaterar samtidigt att säkerhetssystemet inte gjorde att hackarna fick tillgång till andra, viktiga system i bilen utan endast webbläsaren i infotainment-systemet.

Sammanlagt delades det ut priser till ett värde av 545 000 dollar i årets upplaga av tävlingen. Hackarna hade upptäckt 19 buggar i produkter som Apple Safari, Microsoft Edge och Mozilla Firefox.

Läs också: Elon Musk: allt du behöver veta om superentreprenören bakom Tesla och Spacex