USA:s vicepresident gick nyligen ut och satte som mål att amerikanska astronauter ska landa på månen inom fem år. Och nu kommer Amazon-vd:n och multimiljardären Jeff Bezos svar på det – månlandaren Blue Moon, rapporterar Los Angeles Times.

– Vi kan hjälpa till att med att klara den tidplanen men bara för att vi började för tre år sedan, sa han i samband med att en attrapp av månlandaren visades upp.

– Det är dags att åka tillbaka till månen, den här gången för att stanna.

Jeff Bezos tror – precis som sin multimiljardärkollega och rymdkonkurrent Elon Musk – att det är nödvändigt för mänskligheten att kolonisera rymden i framtiden. Exempelvis tror han att jordens resurser inte kommer att räcka för att täcka vårt energibehov och att det klivet ut i rymden är nödvändig om inte utvecklingen ska stagnera.

Samtidigt har Jeff Bezos varit sparsam med detaljer vad gäller hans rymdbolag Blue Origins ambitioner när det gäller månen. Men för två år sedan beskrevs det att Blue Moon skulle användas för att frakta utrustning till månen för att kunna börja bygga en infrastruktur för en månbas, skriver CNBC News.

Läs också: 
Sci-fi-film fick Amazonbossen Jeff Bezos att satsa på rymden
Sugen på rymdresa med Bezos raket? Då får du langa fram två miljoner