Bara för någon månad sedan presenterade Amazons vd Jeff Bezos en ny månlandare – hans nästa steg i kapplöpningen om rymden mot superentreprenören Elon Musk. Och i en intervju med amerikanska CNBC i veckan förklarade han varför han siktar in sig på månen med sitt rymdbolag Blue Origin.

– Skälet till att vi ger oss ut i rymden är enligt min åsikt att rädda Jorden.

Däremot är det inte mänskligheten som ska ge sig ut i rymden i första hand utan den tunga industrin spår han. Jorden kommer fortsatt vara den plats vi bor på.

Han väntar sig dock inte att detta sker inom hans livstid.

Däremot tror han att robotar inom de närmaste tio åren kommer att kunna greppa föremål lika snabbt som människor – även i kommersiella sammanhang. Och han tror också att AI kommer att gå fram rejält under samma period.

– Jag får ganska ofta frågan ”vad kommer att förändras de närmaste tio åren?”. Däremot får jag sällan frågan – som antagligen är viktigare och som jag uppmanar er att fundera över – vad är det som inte kommer att förändras?

För det är svaret på den frågan som kan leda dig till hur du ska organisera dina aktiviteter framåt så att du fortfarande får utdelning i många år poängterar han.

Läs också: 
Sci-fi-film fick Amazonbossen Jeff Bezos att satsa på rymden
Sugen på rymdresa med Bezos raket? Då får du langa fram två miljoner