Webbläsaren Chrome kommer med en ny funktion som varnar användare som försöker logga in på en sajt där det är känt att lösenord har läckt ut. Google har sedan tidigare ett webbläsartillägg med denna funktion, men nu kommer den alltså att byggas in direkt i webbläsaren, skriver Bleeping Computer.

Sedan tidigare har även webbläsaren Firefox en liknande funktion, då i samarbete med tjänsten Have I Been Pwned som sedan länge fungerar som en sökmotor för stulna konton. Genom att samla statistik från det nuvarande webbläsartillägget har Google nyligen presenterat en undersökning som visar att 1,5 procent av alla lösenord är ute på vift, men även att 26 procent av alla användare byter lösenord om de varnas.

Denna funktion är ännu inte färdigutvecklad, men enligt uppgifter till Bleeping Computer kommer funktionen kunna slås på och av under Chromes inställningar för lösenord. Den som vill testa funktionen kan göra det med canary-version 78 av Chrome där den finns under en flagga. Gå till chrome://flags och sök på ”leak”.

Läs också:
Ny funktion i Firefox kollar om någon snott ditt lösenord
Tunga webbläsare blockerar Kazakstans spioncertifikat