Clippy, det lilla gemet med stora ögon som dök upp i tid och otid i Office på 90-talet och frågade om det kunde vara till hjälp, har levt ett hårt liv. Många Office-användare var minst sagt irriterade på den lille assistenten, men den hade också sina supportrar.

Dock plockades Clippy bort i samband med Office XP 2001. Därefter har den vid ett par tillfällen sett ut att göra comeback men bara för att snabbt kastas ut i kylan igen.

I våras såg det plötsligt ut som om Microsoft skulle ta Clippy till nåder igen som en del i collaborationplattformen Teams – men bara en dag senare plockades den bort.

Nu har emellertid Clippy vaknat till liv igen – i ett något oväntat sammanhang. Den amerikanska nyhetskanalen CNBC skriver att Clippy återuppstått som en applikation för Apples MacOS. Detta efter att en systemutvecklare släppt mjukvaran på den Microsoft-ägda (!) kodlagringssajten Github – något som snabbt drog till sig stor uppmärksamhet. ”So much fun!” kommenterade till exempel den före detta Microsofthöjdaren Steven Sinofsky den nya programvaran i ett forum för digitala projekt.

Återstår att se hur länge Clippys återuppståndelse varar den här gången.

Läs mer: 10 saker du inte visste om stackars Clippy