Entreprenören Elon Musk fortsätter att skapa rubriker med sina vilda visioner om framtiden, rapporterar Techcrunch.

Enligt ett antal meddelanden från Musk på Twitter är det nämligen fullt möjligt att bygga en stad på Mars på bara 20 år, detta under förutsättning att Spacex får lov att sända tusen rymdskepp till den röda planeten med människor, verktyg och byggnadsmaterial.

Ett problem i sammanhanget är att det bara går att skjuta upp raketer till Mars vartannat år för att hamna i rätt bana, så det skulle krävas åtskilliga uppskjutningar vid varje lämpligt tillfälle. Med tanke på tiden det tar att tillverka varje enskild raket är det lätt att avfärda Musks beräkningar som alldeles för optimistiska.

Läs också: Elon Musk: allt du behöver veta om superentreprenören bakom Tesla och Spacex

Tidigare har Musk hävdat att en bemannad resa till Mars kan ske redan 2024, vilket även det är orealistiskt med tanke på hur lång tid det tar att planera varje rymdfärd och utbilda astronauterna inför uppdraget. Med tanke på att Nasa planerar att återvända till månen 2024 lär det dröja minst ett årtionde innan det kan bli tal om den första bemannade resan till Mars och först därefter kan en eventuell kolonisering påbörjas.

Läs också:
Här är roboten som löser Rubiks kub med en (1) hand
Bräka som en get? Snart kan du bestämma hur din Tesla ska låta